Door Frank Heerink, commercial manager

Alweer 20 jaar aan de Lansinkesweg! De tijd gaat snel. En wat is er eigenlijk veel veranderd. Zelf was ik nog maar een klein jochie toen ik wel eens met mijn vader meeging ‘naar zijn werk’. Inmiddels werk ik zelf al een tijdje fulltime bij AFMI. Een mooi moment om eens in ons archief te duiken en oude herinneringen op te halen.

AFMI bestaat natuurlijk al langer dan 20 jaar. Ruim 30 jaar geleden, in 1989, begonnen we ons bedrijf aan het Industrieplein 3 in Hengelo. Voor velen misschien nog wel bekend als de locatie naast de koeltorens op het voormalige Storkterrein in het centrum van Hengelo. Omdat we de gereedschapsmakerij van Stork over konden nemen, zijn we daar gelijk gestart met achttien mensen.

Verhuizen

We groeiden goed. In 1995 volgde zelfs al een grote uitbreiding van AFMI. We namen toen de mechanische afdeling van Stork Pompen over: BVI. De eerste jaren ging BVI naast AFMI verder, maar vanaf 1998 begonnen we met de integratie om de twee bedrijven meer één te laten worden. En dat betekende ook het samenbrengen van de verschillende locaties in één pand, dat van BVI aan de Lansinkesweg 30. Het pand van waaruit we nog steeds werken. Waarom we voor deze locatie kozen? Vooral vanwege de goede infrastructuur, de aanwezigheid van een geconditioneerde hal en veel ruimte om te groeien. Het was even wat werk herinner ik me, maar vanaf het jaar 2000 waren we met al onze 55 collega’s en ongeveer 25 machines volledig verhuisd en operationeel vanaf onze ‘nieuwe’ locatie.

Voorlopen in bewerkingstechniek

Inmiddels werken we alweer 20 jaar vanuit onze werkplaats aan de Lansinkesweg. Eigenlijk altijd vanuit dezelfde strategie: het produceren van complexe enkelstuks van hoge kwaliteit met de modernste bewerkingstechnieken. Uniek is dat we deze complexe enkelstuks kunnen maken tot 2.000 mm doorsnee. We willen een voorloper zijn in het gebruik van moderne bewerkingstechnieken en dat onderscheid ons wel van anderen denk ik. Maar er is ook wel wat veranderd in de afgelopen 20 jaar hoor! We hebben een enorme groei gemaakt in efficiency, waardoor we bij een ongeveer gelijkblijvend aantal werknemers een flinke groei in omzet hebben doorgemaakt.

Op naar de volgende 20

Die groei van de afgelopen jaren willen we natuurlijk in de komende jaren doorzetten. Door met eenzelfde aantal mensen een nog hogere omzet te behalen. Natuurlijk doen we dat met de modernste bewerkingstechnieken. En de laatste jaren standaardiseren en automatiseren we onze processen zoveel mogelijk. Zo investeerden we onlangs in drie nieuwe machines. En bouwden we een nieuwe kantoor voor onze programmeurs en productieleiding. 

Het werk is belangrijk, maar uiteraard hechten we ook veel waarde aan een gezellige werksfeer.  Daarom investeerden we – naast machines – ook in een verbouwing van de kantine. Een fijne plek voor de middagpauze en natuurlijk voor de vrijdagmiddagborrel na een week hard werken. Zowel werkgerelateerd als op collegiaal gebied… wij zijn klaar voor de volgende 20 jaar!

Metaaltopper Remco

11 januari 2024

Metaaltopper van de maand december is Remco Manders. De foto hierboven is een paar weken geleden gemaakt bij een traditionele draaibank, maar inmiddels is hij bij AFMI Verspanende Industrie al…

Verder lezen

Zo vader zo zoon(s)

21 november 2023

Afgelopen zomer namen Frank (commercieel directeur) en Chris (technisch directeur) AFMI over van hun vader Gerard. Maar het lag niet voor de hand dat ze deze richting op zouden gaan….

Verder lezen