Over AFMI - AFMI

Over AFMI

Bij AFMI zijn we gespecialiseerd in het verspanen van gietstukken en het maken van producten uit volmateriaal. Volgens tekening en volledig naar wens van de opdrachtgever. Door onze hoeveelheid vakkennis en ons uitgebreide machinepark zijn we heel flexibel. En de mogelijkheden zijn onbeperkt! We kunnen zeer complexe en uitdagende producten uit hoogwaardige materialen verspanen. Of het nou gaat om RVS, staal, aluminium of andere non-ferro legeringen.

VERSPANEN OP HET HOOGSTE NIVEAU

Bij AFMI zijn we gespecialiseerd in het verspanen van gietstukken en het maken van producten uit volmateriaal. Volgens tekening en volledig naar wens van de opdrachtgever. Door onze hoeveelheid vakkennis en ons uitgebreide machinepark zijn we heel flexibel. En de mogelijkheden zijn onbeperkt! We kunnen zeer complexe en uitdagende producten uit hoogwaardige materialen verspanen. Of het nou gaat om RVS, staal, aluminium of andere non-ferro legeringen. Samen met de opdrachtgever bespreken we alle wensen en adviseren wij over de mogelijkheden. Ons doel is om klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Benieuwd hoe wij dat doen? Kijk voor meer informatie over hoe wij te werk gaan bij onze werkwijze.

TEAM VAN PROFESSIONALS

Al meer dan 30 jaar geloven wij dat het beste eindresultaat ontstaat door samen te werken. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten, blijven elkaar uitdagen en houden elkaar constant scherp. Dankzij een combinatie van jong talent en ervaren mensen staan we bij garant voor een grote knowhow en een brede expertise. De werkdrive hebben we gemeen, samen met een pro-actieve en resultaatgerichte werkhouding. In een branche waarin we hoofdzakelijk enkelstuks maken, moet alles the first time right zijn. Dat is elke dag anders… en vooral heel uitdagend. Daarom vinden wij investeren in collega’s heel belangrijk. We geven onze mensen de ruimte om zich te ontwikkelen en door te leren. En omdat we altijd met de nieuwste technieken werken, krijgen collega’s hier bij ons alle ruimte voor. Wil jij werken bij AFMI? We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Bekijk onze vacatures of stageplekken.

HOE HET BEGON…

Het was augustus 1989 toen Gerard Heerink de mogelijkheid kreeg om een doorstart te maken met de gereedschapmakerij van Stork. Hij greep de kans, werd leidinggevende van 18 man personeel en noemde het bedrijf AFMI; Fijn Mechanische Industrie, met een A, zodat je bovenaan de lijst staat.

In 1995 namen we de ook mechanische afdeling van Stork Pompen over. In 1998 verhuisden we naar de Lansinkesweg in Hengelo. Met de jaren groeiden we uit tot een voorloper in automatisering, een leverancier van een compleet dienstenpakket en bovenal een one stop shop als we het hebben over automatisering. Vandaag de dag werken we met een team van 30 mensen aan de meest uiteenlopende projecten op het gebied van verspaning. Een markt die constant in beweging is… en waarin wij volledig meebewegen.