Onze werkwijze - AFMI

Onze werkwijze

Bij AFMI zijn we gespecialiseerd in het verspanen van gietstukken en het maken van producten uit volmateriaal. Volgens tekening en volledig naar wens van de opdrachtgever. Door onze hoeveelheid vakkennis en ons uitgebreide machinepark zijn we heel flexibel. En de mogelijkheden zijn onbeperkt! We kunnen zeer complexe en uitdagende producten uit hoogwaardige materialen verspanen. Of het nou gaat om RVS, staal, aluminium of andere non-ferro legeringen.

AANVRAAG VAN EEN METAALBEWERKING

Het begint allemaal met de aanvraag. Zodra we die hebben ontvangen nemen we in overleg met de aanvrager de gewenste levertijd en specifieke wensen door. Die wensen variƫren bij iedereen. Zo kan het zijn dat we een product volgens een bepaalde norm moeten gloeien, lassen of harden.

Of dat we een niet-destructief onderzoek (NDO) moeten doen. Maar ook specifieke maattoleranties bespreken we in dit traject. Op basis van alle informatie brengen we de offerte met prijs en levertijd uit. Na ontvangst van de orderbevestiging starten we met de werkvoorbereiding.

PRODUCTIE

In de werkvoorbereiding bepalen we welke gereedschappen, machines en onderdelen we precies nodig hebben. Onze deskundige CAD/CAM-afdeling maakt en simuleert het bewerkingsprogramma TopSolid voor de gekozen machine.

De gereedschappen selecteren we met behulp van ons gereedschapsbeheersysteem WinTool. Daarna combineren we het materiaal, het bewerkingsprogramma en de gekozen gereedschappen. De productie kan van start!

KWALITEITSCONTROLE VAN HET PRODUCT

Geen product gaat de deur uit zonder goede kwaliteitscontrole. We controleren en protocolleren al onze producten uitvoerig. Op basis van de wensen van de opdrachtgever maken we de maatbepaling. Daarnaast voeren we de benodigde niet-destructieve onderzoeken uit.

Met onze 3D-meetmachine kunnen we bijvoorbeeld de rondheid en vlakheid van een product controleren. Als het product aan alle kwaliteitseisen voldoet, verzenden we het naar het gewenste afleveradres.

OVERIGE METAALBEWERKINGEN

We kunnen ook lasbewerkingen uitvoeren aan producten als dat nodig is. Bovendien kunnen we waaiers of rotoren balanceren, wit metaal gieten en producten gloeien.

Maar ook wanneer het metaal een oppervlaktebehandeling nodig heeft, zoeken wij hiervoor de juiste manier. Niets is onmogelijk bij AFMI!