Of het nou gaat om het verspanen van gietstukken of het maken van producten uit volmateriaal… bij AFMI zorgen we al dertig jaar voor het gewenste resultaat. Deze kennis en ervaring is tot de dag van vandaag heel waardevol voor ons én onze klanten. Maar we moeten natuurlijk ook vooruit blijven kijken om voorop te blijven lopen!

De afgelopen maanden investeerden we daarom in drie nieuwe machines. Deze machines komen van over de hele wereld. Inmiddels zijn er twee al volop in bedrijf in onze werkplaats in Hengelo. 

3-assige freesbank

De YCM, een 3-assige freesbank, is gemaakt in Taiwan en werd in oktober geleverd. Met deze machine breiden we ons machinepark voor het frezen van kleinere onderdelen uit. Daarnaast hebben we door de aanschaf van een extra freesbank meer ruimte om de machines in te zetten voor opleidingsdoeleinden.

Draaibank

Onze nieuwe CMZ TD35Y-3200 draaibank is gemaakt door de Spaanse fabrikant CMZ. Ook deze machine gebruiken we inmiddels al een tijdje. Voor het bewerken van onderdelen tot 3200 millimeter bijvoorbeeld! De machine beschikt over een meelopende hydraulische bril én aangedreven gereedschappen, zodat we er ook mee kunnen frezen.

Simultane freesbank

Naast de twee machines verwachten we begin maart een nieuwe 5-assige simultane freesbank. Sinds 2015 werken we al met de Hedelius T7 Single. Met de nieuwe machine voegen we er nóg een toe aan onze werkplaats. De tweede machine vergroot de freescapaciteit en er zijn nu meer mogelijkheden voor het onbemand bewerken.

Klaar voor groei

Met de nieuwe machines is het mogelijk om de komende jaren te groeien in capaciteit. En er is meer ruimte om machines in te zetten voor opleidingsdoeleinden. Zo zijn we zeker van een goede toekomst met goede werknemers. Benieuwd wat ons machinepark voor u kan betekenen? Neem gerust eens contact op.

Metaaltopper Remco

11 januari 2024

Metaaltopper van de maand december is Remco Manders. De foto hierboven is een paar weken geleden gemaakt bij een traditionele draaibank, maar inmiddels is hij bij AFMI Verspanende Industrie al…

Verder lezen

Zo vader zo zoon(s)

21 november 2023

Afgelopen zomer namen Frank (commercieel directeur) en Chris (technisch directeur) AFMI over van hun vader Gerard. Maar het lag niet voor de hand dat ze deze richting op zouden gaan….

Verder lezen