Metaaltopper van de maand december is Remco Manders. De foto hierboven is een paar weken geleden gemaakt bij een traditionele draaibank, maar inmiddels is hij bij AFMI Verspanende Industrie al doorgestroomd naar een geavanceerde CNC-draaibank.

Hij doet de bbl-opleiding allround precisieverspanen niveau 3 en zit in het laatste jaar. Hierna gaat hij nog twee jaar door voor niveau 4. Dat kan zeer zeker bij AFMI uit Hengelo. Sterker nog, hij wordt door zijn werkgever aangemoedigd om door te leren. Dat past bij de kwaliteitsdoelstellingen van AFMI, waar ze met een man of vijftig nauwkeurig en precies metaal bewerken voor meerdere sectoren, waaronder maritiem, machinebouw en medisch.

Toen hij net 16 was, werd hij door de loopbaanbegeleider van school naar AFMI verwezen. Hij ervoer meteen een klik en die is er nog steeds. Hij wil hier nog lang niet weg. Waarom? ‘Het werk is enorm gevarieerd. Je krijgt de kans om aan heel veel verschillende producten te werken.’ Zo maakte hij een paar maanden geleden zuigers en cilinders van chroomstaal die natuurlijk precies in elkaar moesten passen. Dat was tot nu toe misschien wel het mooiste wat hij bij AFMI heeft gedaan.

Een rijbewijs staat op de planning, maar zover is het nog niet. Voorlopig fietst hij dagelijks de dertien kilometer heen en weer tussen Zuid-Enschede en Hengelo. Eerst maar eens doorleren en als dat allemaal achter de rug is, dan kan hij zich misschien gaan focussen op het huis uit gaan. Zolang woont hij naar volle tevredenheid bij zijn ouders thuis.

Tekst en beeld zijn afkomstig van het vakblad Metaal + Techniek

Zo vader zo zoon(s)

21 november 2023

Afgelopen zomer namen Frank (commercieel directeur) en Chris (technisch directeur) AFMI over van hun vader Gerard. Maar het lag niet voor de hand dat ze deze richting op zouden gaan….

Verder lezen

Foto’s open dag

10 november 2023

Bij AFMI nemen we je graag mee in de wereld van verspaning. Daarom openden we op zaterdag 28 oktober de deuren van onze werkplaats. Het was een groot succes! Bekijk…

Verder lezen