Tevreden klanten is één, maar minstens zo belangrijk vinden wij dat onze medewerkers zich goed voelen. Intern timmeren we daarom ook hard aan de weg. En daar hielp Geert tijdens zijn stageperiode bij AFMI goed aan mee. Hij ontwikkelde een dashboard om onze collega’s op de hoogte te houden van de dagelijkse gang van zaken. Binnenkort gaat ‘ie live!

Inmiddels is Geert een vast gezicht binnen AFMI. “Ik begon hier vorig jaar als stagiair. Om mee te werken, maar ook om onderzoek te doen. “AFMI wilde de medewerkers betrekken bij wat er allemaal speelt binnen de organisatie en wenste intern meer draagvlak creëren op het gebied van de toekomstvisie. Aan mij de taak om hier, door middel van narrowcasting, invulling aan te geven.”

Programmeertaal aanleren

Dit onderzoek was wel even wat anders dan wat hij kende van zijn studie Technische Bedrijfskunde. “Het was best een uitdaging. Ik moest mezelf de zogeheten DAX-code en Microsoft PowerBI aanleren, alle data uit de achterliggende SQL-server filteren op bruikbaarheid én het dashboard onderhoudsvrij maken. Je merkt het al; het is een vrij technisch verhaal ;-).” Maar juist dat maakte het voor Geert erg interessant. “Je leert er ontzettend veel van. Ik heb veel research gedaan en ook hulp gehad van een andere student van de Universiteit van Twente.”

Weten wat er speelt

Het resultaat mag er zijn. “Het scherm hangt al klaar in de koffiehoek. Binnenkort gaat het dashboard ook daadwerkelijk live. Collega’s kunnen dan bijvoorbeeld zien wat er op de agenda staat, hoeveel gereedschappen er bij hun machine liggen, wat de leverbetrouwbaarheid is en welke functies de producten die ze maken hebben. Zo weten we allemaal wat er speelt en waar we samen zo hard aan werken.”

Volop meewerken

Geert vond het onderzoek doen het leukste van zijn stageperiode. “Ik kon me hier volledig op focussen en zelfstandig aan werken. Bij AFMI krijg je daar ook de ruimte en het vertrouwen voor.” Het meewerken op de werkplaats vormde een mooie afwisseling. Dit deed Geert de andere helft van zijn tijd bij AFMI. “Ik heb heel veel verschillende dingen mogen doen. Monteren, balanceren, nabewerken van producten, automatiserings-projecten, reverse engineering… ik kan zelf niet eens meer bedenken wat ik allemaal heb gedaan. Het hele vak van verspaning heb ik in ieder geval goed leren kennen!”

Werken bij AFMI

De stagetijd van Geert zit er inmiddels op. “Maar ik ben nog niet weg hoor, haha. Op 0-uren basis werk ik hier regelmatig. Mijn opleiding duurt nog anderhalf jaar en in mijn vrije tijd kan ik hier werk doen wat ik leuk vind én waar ik veel van leer. En er hangt gewoon een goede sfeer. Lekker laagdrempelig, er is ruimte om te auwehoeren en op vrijdag sluiten we gezamenlijk de week af tijdens een vrijdagmiddagborrel. Dat soort dingen zijn ook belangrijk om draagvlak te creëren. En natuurlijk niet vervelend om te doen ;-).”

Wil jij ook bij AFMI stage lopen? We staan altijd open voor nieuwe aanvragen. Laat van je horen en neem contact op!

Metaaltopper Remco

11 januari 2024

Metaaltopper van de maand december is Remco Manders. De foto hierboven is een paar weken geleden gemaakt bij een traditionele draaibank, maar inmiddels is hij bij AFMI Verspanende Industrie al…

Verder lezen

Zo vader zo zoon(s)

21 november 2023

Afgelopen zomer namen Frank (commercieel directeur) en Chris (technisch directeur) AFMI over van hun vader Gerard. Maar het lag niet voor de hand dat ze deze richting op zouden gaan….

Verder lezen