Rondslijpen - AFMI

Rondslijpen

Rondslijpen bij AFMI
Bij AFMI zijn we gespecialiseerd in rondslijpen. Deze techniek voeren we uit met speciaal toegeruste machines om metalen oppervlakken zeer nauwkeurig te bewerken. Rondslijpen is een proces waarbij een slijpsteen roteert en het te bewerken oppervlak langzaam ronddraait, waardoor het oppervlak geleidelijk wordt afgeslepen. Onze machines maken het mogelijk om cilindrische en conische oppervlakken te slijpen met een precisie die verder gaat dan het oog kan zien Een nauwkeurige bewerking, die we bij AFMI al jaren uitvoeren.

Rondslijpen met efficiëntie en precisie
Bij rondslijpen draait alles om de rotatie van de slijpsteen. Deze beweegt met een vloeiende beweging langs het werkstuk en creëert zo de gewenste vorm en afwerking. Er is geen sprake van een raakvlak, maar eerder van een raaklijn die het oppervlak perfect glad maakt. En dankzij ons geavanceerde systeem valt het slijpsel direct van het werkstuk, wat het proces van rondslijpen nog efficiënter maakt.

De voordelen van rondslijpen
Rondslijpen is een techniek die verschillende voordelen biedt bij het bewerken van materialen. Ten eerste maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige vorm- en plaatstoleranties aan te brengen, wat vooral belangrijk is bij de productie van onderdelen die in complexe systemen worden gebruikt. Daarnaast wordt het proces niet belemmerd door slijpsel, waardoor de bewerking heel efficiënt en schoon is. Ten slotte is rondslijpen ook geschikt voor het bewerken van extreem harde materialen. Dit is vaak niet mogelijk met andere technieken. Al met al kan rondslijpen dus bijdragen aan een verbeterde kwaliteit en efficiëntie van de productieprocessen.

Vakkundig rondslijpen
Bij AFMI zijn we gespecialiseerd in het rondslijpen van verschillende objecten met behulp van onze CNC-slijpmachines en de expertise van onze vakkundige medewerkers. Of het nu gaat om het rondslijpen van kleine profielen of vormslijpen… bij AFMI hebben we de mogelijkheid om objecten tot een maximale lengte van 3.000 mm en diameter 500 mm te bewerken.

Kwaliteitscontrole na rondslijpen
Na het rondslijpen van elk product voeren we een uitvoerige kwaliteitscontrole uit om te zorgen dat het voldoet aan onze hoge standaarden. Met behulp van onze 3D-meetmachine kunnen we de vorm- en plaatstoleranties van elk object controleren. Als het product aan al onze kwaliteitseisen voldoet, verzenden we het naar het gewenste afleveradres.

Meer weten?
Op het gebied van rondslijpen zijn we expert. En er zijn veel mogelijkheden! Benieuwd wat we voor jou kunnen doen op het gebied van rondslijpen? Neem contact op. We regelen het graag voor je!