Spanningsarm gloeien - AFMI

Spanningsarm gloeien

Spanningsarm gloeien
Bij AFMI zijn we ware meesters in metaalbewerking. We beheersen verschillende technieken, waaronder spanningsarm gloeien. Het proces van spanningsarm gloeien is een warmtebehandeling techniek waarbij het materiaal wordt verwarmd en vervolgens langzaam wordt afgekoeld om inwendige spanningen in het materiaal te verminderen. Spanningsarm gloeien is al jarenlang een van onze expertises.

De oplossing voor materiaalvervorming tijdens nabewerking
Bij het voorbewerken van materiaal wordt vaak spanning in het materiaal gebracht, vooral bij grotere onderdelen. Door deze spanning kan de vorm vervormen, waardoor de toleranties niet gehaald worden. Spanningsarm gloeien is dan de oplossing. Het laat de aanwezige spanning in het materiaal ontladen en voorkomt nieuwe spanningen. Zo kan het de oplossing zijn voor complexe opdrachten.

Het belang van spanningsarm gloeien
Spanningsarm gloeien wordt ook vaak toegepast na het lasproces. Het lassen van materialen kan namelijk inwendige spanningen veroorzaken, wat kan leiden tot scheuren en vervorming van het materiaal. Door het toepassen van spanningsarm gloeien na het lassen, worden de inwendige spanningen in het materiaal verminderd en wordt de structuur van het materiaal hersteld.

Spanningsarm gloeien bij AFMI
bij AFMI bieden we uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit bij het proces van warmtebehandeling. Onze vakmensen werken met de hoogste kwaliteit materialen en gereedschappen om het proces van materiaal gloeien zo optimaal mogelijk uit te voeren.

Meer weten?
Onze focus ligt op het bieden van hoogwaardige kwaliteit en uitstekende service bij het proces van spanningsarm gloeien. Wij zijn trots op onze expertise en ervaring in deze specialistische techniek en kijken ernaar uit om samen met jou je project tot een succes te maken. Bij AFMI kun je rekenen op precisie, vakmanschap en uitstekende service bij het proces van warmtebehandeling en materiaal gloeien. Dus kom gerust eens langs!