Om het gewenste onderdeel te maken, dient het gemaakte 3D-model omgezet te worden naar een 2D-werkstuktekening. Wij kijken in dit stadium al mee met de studenten en beantwoorden de vraag ‘hoe maakbaar is dit plan?’. Op deze manier weten we de elementen nog meer te optimaliseren. De onderdelen dienen zo licht mogelijk te zijn en hebben daardoor een dunne wanddikte. Dit alles levert een uitdaging op met betrekking tot de maakbaarheid en om de gevraagde toleranties te kunnen halen. In totaal leverden we bij deze opdracht drie platen en twee bussen op. De platen freesden we volledig, de bussen hebben we gedraaid en gefreesd. Vervolgens zijn de bussen geassembleerd en nog eens nabewerkt. Deze behuizing en tandwielkast vormen elk jaar een mooie basis voor de motor van Electric Superbike Twente!

Opdracht

Werk een bestaand prototype uit in een compleet tekeningenpakket van 2D én 3D. Fabriceer dit vervolgens en optimaliseer de tekeningen.

Machines

YCM, Hedelius T7 en Monforts.

Details

- Afmetingen: ø205 x 205 mm (twee bussen) en 1x 300 x 205 mm - 1x 300 x 300 mm - 1x 300 x 400 mm (drie platen) - Materiaal: 6082 aluminium