Wat is metaalbewerking?

Bij metaalbewerking bewerken we metalen om daaruit onderdelen of assemblages te maken. De bewerking doen we met behulp van uiteenlopende technieken. Veelvoorkomende vormen van metaalbewerking zijn frezen, draaien, slijpen, lassen, zagen en walsen.

Metaalbewerking bij AFMI

Bij AFMI hebben we een groot machinepark waarin vele technieken van metaalbewerking mogelijk zijn. Van het verspanen van gietstukken tot het maken van producten uit volmateriaal! We maken de delen conform de gevraagde producttekening en specifieke eisen, met de juiste gereedschappen, machines en onderdelen. 

Voor de aansturing van onze CNC-machines kan onze CAD/CAM-afdeling ondersteunen. Zij maken tijdens deze ondersteuning gebruik van het softwarepakket TopSolid. Hierin maken we de keuzes voor de benodigde gereedschappen (incl. verspaningscondities) en stellen we het NC-programma op.

Na de metaalbewerking voeren we áltijd een kwaliteitscontrole uit. Zo garanderen we bij AFMI altijd dat we het gewenste resultaat leveren. Naar wens is deze kwaliteitscontrole uit te breiden met een meting op onze 3D-meetmachine. Met deze machine kunnen we ook met uiterste nauwkeurigheid de vorm- en plaatstoleranties van een product meten.

Meer weten over onze werkwijze? Lees hier meer over AFMI.