Wat is rondslijpen?

Met rondslijpen bedoelen we rotatiesymmetrisch slijpen. Het is een techniek die we met speciaal toegeruste machines uitvoeren. Met deze machines zijn we in staat om een metalen oppervlak heel nauwkeurig te bewerken. Rondslijpen doen we aan de buitenkant van een rond product. Bij AFMI kunnen we zowel cylindrische als conische oppervlakken slijpen. De hoofdbeweging is de rotatie van de slijpschijf. We spreken bij rondslijpen niet over een raakvlak, maar over een raaklijn. Tijdens het proces valt het slijpsel direct van het werkstuk, waardoor het slijpproces niet belemmerd wordt.

Wat zijn de voordelen van rondslijpen?

De techniek van rondslijpen biedt een aantal voordelen:

  • Aanbrengen van hele nauwkeurige vorm- en plaatstoleranties
  • Geen belemmering van slijpsel tijdens het proces
  • Mogelijkheid tot bewerken van extreem harde materialen

Rondslijpen bij AFMI

Met onze CNC-slijpmachines en onze vakkundige medewerkers zijn we in staat om assen, ringen, bussen, kalibers en verschillende coatings – zoals verchroomde oppervlakken –  zeer nauwkeurig te slijpen. Of het nou gaat om het slijpen van kleine profielen of vormslijpen; bij AFMI kunnen we objecten bewerken tot een maximale lengte van 3.000 mm en diameter 500 mm. We werken precies volgens tekening en maken producten precies op maat. Na het rondslijpen voeren we een uitvoerige kwaliteitscontrole uit. Met onze 3D-meetmachine kunnen we de vorm- en plaatstoleranties van een product controleren. Als het product aan alle kwaliteitseisen voldoet, verzenden we het naar het gewenste afleveradres.

Naast rondslijpen, kunnen we bij AFMI ook vlakslijpen, conisch slijpen en boring slijpen. Meer weten over CNC slijpen? Klik dan hier.